mascarpone-limoentaartje

Nagerecht

Mascarpone-limoentaartje

  • BENODIGHEDEN

  • 2 el bloem

  • 4 plakjes bladerdeeg

  • 1ei

    Dragon-muntsiroop

  • 100 g suiker

  • 125 ml water

  • 1 bos dragon

  • 1 bos munt

    Mascarpone-limoentaartje

  • 75 ml slagroom

  • 1 vanillestokje

  • 200 g mascarpone

  • 3 el volle yoghurt

  • 2 el lemoncurd

  • 1 limoen

  • 250 g verse blauwe bessen

    Frambozencrumble

  • 250 g diepvriesframbozen

  • 1 el honing

  • 2 el sinaasappel- of aardbeienlikeur

     

    Deegbodem

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.

  • Bestuif het aanrecht licht met bloem, rol elke plak bladerdeeg afzonderlijk

    dun uit. Dek het deeg af met plasticfolie en laat 10 minuten rusten. Steek er cirkels uit van 10 centimeter doorsnede. Bestrijk ze licht met losgeklopt ei en prik er gaatjes in met een vork. Bak de deegcirkels in de oven in 12-15 minuten goudgeel en krokant.

    Dragon-muntsiroop

  • Breng suiker met water aan de kook en laat de suiker oplossen. Pluk de dragon en munt (houd enkele kleine muntblaadjes achter voor decoratie) en blancheer ze 10 seconden in kokend water, spoel ze direct op een zeef af met koud water en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Pureer de kruiden samen met de suikerstroop fijn in de blender en schenk door een zeef.

  • Mascarpone-limoencrème

  • Klop de slagroom tot yoghurtdikte.Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Roer de mascarpone zacht met de yoghurt. Spatel er slagroom, vanillemerg,

  • lemoncurd en rasp van limoenschil door. Vul een spuitzak met gladde spuitmond met de mousse. Bewaar in de koelkast.

Opmaak bord

• Spuit de bladerdeegbodem gelijkmatig vol met toefjes mascarpone- limoencrème. Verdeel er blauwe bessen over. Draai, op het allerlaatste moment, de diepvriesframbozen met de honing en likeur tot kruimels in de keukenmachine. Verdeel de frambozenkruimels over en rond het taartje. Lepel er dragonsiroop langs.