Truffeltaart met frambozen

Nagerecht

Truffeltaart met frambozen

BENODIGHEDEN:

150g roomboter
200g Italiaanse hazelnootkoekjes of amaretti
500g pure chocolade, stukjes
500 ml slagroom
2 el suiker
1 doosje (150g) frambozen
75 ml Frangelico (hazelnoot) of Amaretto (amandel) of cognac

verder nog nodig
royaal cacao om mee te strooien

zeefje
plastic folie
een bakvorm van 22-24cm doorsnede

BEREIDING:

Bekleed de vorm met plasticfolie laat de randen overhangen. Smelt de boter. Maal de koekjes fijn. Meng de boter met het koekkruim en druk het mengsel gelijkmatig uit over de bodem van de vorm.
Smelt de chocolade au bain marie. Klop slagroom met de suiker stijf. Roer de chocolade door de slagroom en schep de likeur erdoor. Verdeel de frambozen over de bodem van de taart. Vul de vorm verder af met het chocolademengsel en strijk de bovenkant af. Dek af met de folie en zet zeker 4 uur in koelkast.

Haal voor het serveren de taart uit de vorm, verwijder de plasticfolie en bestrooi met cacao en versier eventueel met zelfgemaakte truffels (zie recept).

Opmaak bord

kleine puntjes, geef er dunne custard of ongeklopte ongezoete room bij.