Bietjes-souffle met feta & dille

Voorgerecht

 

Bietjes-soufflé met feta & dille ( Voor 4 kleine soufflés of 1 grote )

BENODIGHEDEN:

2 kleine bieten, gekookt of geroosterd (circa 200 gram)
3 eetlepels citroensap
75 gram boter

2 eetlepels paneermeel 40 gram bloem
300 milliliter melk
2 takjes dille, fijngehakt 50 gram feta, verkruimeld zout, versgemalen peper 2 takjes dille, fijngehakt 50 gram feta, verkruimeld zout, versgemalen peper 4 eiwitten, 4 eidooiers

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bieten in kleine stukjes en pureer ze met het citroensap in een keukenmachine of met een staafmixer. Vet de soufflévormpjes in met 1 eetlepel boter en bestrooi met paneermeel. Wanden en bodem moeten met een dun laagje zijn bedekt. Smelt de rest van de boter in een steelpan en doe er de bloem bij. Laat al roerend circa 1 minuut zacht bakken tot het wit uitslaat. Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe tot er een gladde saus ontstaat. Laat nog circa 3 minuten zachtjes koken. Voeg de bieten, de helft van de dille en de feta toe en breng op smaak met peper en zout. Klop de eiwitten op tot zachte pieken. Klop in een andere kom de eidooiers schuimig. Schep de eidooiers door het bietenmengsel en schep er dan heel voorzichtig het eiwit door. Verdeel het mengsel over de bakjes of in een grote vorm en bak in 15-20 minuten gaar. 

Serveren met vers gerookte rode poon met wat aangezette lenteuitjes