gemengde tuinbonensoep met pancetta

Voorgerecht

Gemengde tuinbonensoep met pancetta

BENODIGHEDEN:

1 eetlepel olijfolie
100 gram pancetta, in blokjes 1 eetlepel olijfolie
100 gram pancetta, in blokjes 1 ui, gesnipperd
1 aardappel, in blokjes
400 milliliter groentebouillon 700 gram tuinbonen, gedopt 1⁄2 citroen, sap en rasp
200 milliliter slagroom
1⁄2 bosje basilicum
zout, versgemalen peper

BEREIDING:

Verhit de olie in een soeppan en bak de pancetta op halfhoog vuur in 5 minuten knapperig.
Schep uit de pan en houd apart. Bak in hetzelfde vet de ui in circa 5 minuten glazig. Voeg de aardappel en bouillon toe en kook circa 10 minuten. Voeg de helft van de bonen toe en kook nog 10 minuten. Voeg het citroensap, de -rasp, de slagroom en driekwart van de basilicum toe en breng even aan de kook. Pureer de soep met een staaf- mixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met wat zout en peper.

Tuinbonen

Stoom de rest van de tuinbonen in 7-10 minuten gaar. Dop de bonen eventueel dubbel en schep ze door de pancetta.

Opmaak bord

Schep het mengsel van bonen en pancetta op de soep en neem wat basilicum om te garneren.

NB: niet teveel slagroom; wel veel citroen !