Risottoburger met geroosterde bietjes

Voorgerecht

Risottoburger met geroosterde bietjes

BENODIGHEDEN:

1 ui

Olijfolie
300 gram risotto rijst (carnaloni of arborio) 75 ml. Witte wijn
700 ml paddestoelenbouillon
4 rode bietjes
1 ei
50 gr bloem
Panko (japans paneermeel)
1 teentje knoflook
200 gr gemengde paddestoelen
1 bosuitje
10 gram rucola

BEREIDING:

Pel en snipper de ui. Verwarm een eetlepel olijfolie in de pan en bak de ui glazig. Bak de risotto mee en blus af met witte wijn. Wacht tot deze is verdampt en voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Wacht met het toevoegen van nieuwe bouillon steeds tot de vorige is opgenomen. Roer af en toe door. Neem de pan van het vuur als de risotto gaar is, laat afkoelen in de chilblaster (of anders 1 nacht in de koeling) zodat de risotto stevig wordt. 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de bietjes en gaar ze ca. 30 minuten in de oven tot ze zacht zijn. Laat iets afkoelen en verwijder vervolgens de schil en snijd in stukjes van 1,5 cm in het vierkant. Besprenkel met olijf olie en zet weg tot serveren.

Vorm met voor de kookclub een aantal burgertjes van de risotto dat gelijk is aan het aantal aanwezigen. Druk ze stevig aan. Klop het ei los en schenk op een schoteltje. Strooi bloem en panko op afzonderlijke schoteltjes. Haal de risottoburger aan beide kanten licht door de bloem, vervolgens ei en tenslotte door panko.

Pel de knoflook en hak fijn en borstel, indien nodig de paddenstoelen schoon. Halveer eventueel grote exemplaren. Snijd de bosuitjes in dunnen ringetjes.
Verwarm een flinke hoeveelheid olijfolie in een koekenpan en bak de risottoburgers aan beide kanten goudbruin. Verwarm een tweede koekenpan en doe hier de olijfolie in , en bak de knoflook samen met de paddenstoelen. Neem de pan van het vuur en schep de bosui er doorheen. Verwarm de bietjes in de derde pan.

Opmaak bord:

Leg op ieder bord een burger, schep hierop de paddenstoelen. Garneer met rucola. Schep de bietjes ernaast.