Hollandse Pistache notensoep

Voorgerecht

Hollandse Pistache notensoep

BENODIGHEDEN:

1 rode ui

2 teentjes knoflook

1 bloemkool
400 g boerenkool
1 courgette
2 el olijfolie
150 g gepelde pistache noten 2 l kruidenbouillon
Handvol basilicum
400 ml kokosroom
Sap van 1 limoen
Zout & peper naar smaak

Pistachenoten pesto

Handvol basilicum blaadjes Handvol bladpeterselie
150 g gepelde pistachenoten 1 teentje knoflook

100 ml olijfolie
1 el limoensap
Grof zout en grove peper

Soep:

Snipper de ui en de knoflook.
Snijd de bloemkool in roosjes, verwijder de boerenkool stronken en snij het blad klein. Snij de courgette in blokjes Fruit de ui in olijfolie glazig en voeg de knoflook toe, fruit deze even mee  en, de pistachenoten en de bouillon erbij en breng het aan de kook. Laat de soep 40 minuten zachtjes koken.

Hak ondertussen het basilicum fijn en voeg deze aan het einde toe
Pureer de soep met de staafmixer voeg de kokos room en het limoensap toe. Roer door en laat nog 15 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met zout en peper.

Pesto:

Doe kruiden, noten en knoflook in de vijzel. Stamp het fijn. Voeg de olie en limoensap toe. Goed roeren en met zout en peper op smaak brengen.