kabeljauw met pompoenpuree

Voorgerecht

Kabeljauw met pompoenpuree

BENODIGDHEDEN

500 gr. pompoen
4 stukjes kabeljauw van ca 60/70 gr.
cres of paar bladjes rucola
olijfolie
1/2 tl tandoorikruiden
1/2 tl kerripoeder
rasp van1 citroen
200 ml kippenfond
Voor de salade
witte champions
mayonaise
sushi-azijn
Extra
blender of staafmixer
Verwarm de oven op 160C
BEREIDING:
Schil de pompoen en snijd in stukken van ca. 1 cm. Verhit olijf olie in pan en zweet hierin de pompoen aan. Kruid met peper, zout, tandoorikruiden, kerriepoeder en de citroenrasp. Blus af met kippenfond, doe deksel op de pan en stoof de pompoenin ca 7 min. gaar. Giet het kookvocht af en bewaar dit. Bak de pompoen nog even in de pan. Pureer de pompoenfijn in de blender. Voeg wat vocht toe als de puree te droog is.
Snij de champions in blokjes en breng op smaak met mayonaise en sushiazijn
Kruid de vis aan beide kanten met versgemalen peper en zeezout. bak aan beide kanten goudbruin en zet vervolgens enkele minuten in de oven.
Opmaak bord
Schep een volle lepel pompoenpuree op het bord en leg de vis er. Verdeel de champions en de cres of rucola over de vis en besprenkel licht met mooie olijfolie.