Geroosterde tomaten-paprikasoep

Voorgerecht

Geroosterde tomaten- paprikasoep met geitenkaasbonbon
BENODIGDHEDEN:

Tomaten-paprikasoep
2 rode paprika's
2 uien
4 teentjes knoflook
2 verse laurierblaadjes
6 takjes tijm
50 ml olijfolie
200 ml krachtige runder- of groentebouillon
8 pomodoritomaten
Auberginekaviaar
1 kleine stevige aubergine
Geitenkaas-sesam’bonbons’
150 g zachte jonge geitenkaas
6 el zwarte sesamzaadjes
0.5 bosje bieslook
4 el fruitige olijfolie, extra vierge
Extra nodig
blender
aluminiumfolie
BEREIDING:
45 minuten totale tijd
Auberginekaviaar
Verwarm de oven voor op 200°C. Verpak de aubergine in dubbel aluminiumfolie en pof in 45-55 minuten zacht in de oven. Laat de aubergine tot handwarm afkoelen en halveer over de lengte. Schep met een kleine lepel de zaadlijsten uit de aubergine, dit is de kaviaar. Bewaar de kaviaar apart. Schep de rest van het vruchtvlees uit de schil en hak het grof.
Tomaten-paprikasoep
Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove stukken. Snijd de tomaten in parten. Pel en halveer de uien en snijd de uien in halve ringen. Pel en halveer de teentjes knoook. Leg de paprika, tomaten, ui, knoook, laurier en tijm in een ovenschaal, bestrooi licht met zeezout en besprenkel met olijfolie. Rooster de groente circa 25-30 minuten in de oven tot ze zacht en licht gekleurd zijn. Haal de tijm en laurier uit de ovenschaal. Doe alles in een blender, voeg de bouillon toe en pureer het jn. Schenk de soep door een bolzeef in een pan en laat eventueel nog iets  nkoken. Breng op smaak met een beetje zeezout en versgemalen peper.
Geitenkaas-sesam’bonbons’
Rooster de zwarte sesamzaadjes 1-2 minuten in een droge koekenpan tot ze gaan geuren. Verdeel de geitenkaas in vier gelijke stukken en rol ze gelijkmatig rond in de hand (iets kleiner dan een pingpongballetje). Rol ze door de zwarte sesamzaadjes zodat het wit van de geitenkaas niet meer te zien is.
Aubergine
Snijd de bieslook fijn.. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en verwarm hierin de gepofte aubergine. Meng de bieslook erdoor.
Opmaak bord
Schep een lepel gepofte aubergine in het midden van (voorverwarmde) diepe borden. Gebruik hier eventueel een kleine ringvorm voor. Schenk de soep langs de aubergine. Leg de geitenkaas-sesambonbon op de aubergine en leg er de auberginekaviaar op. Druppel een eetlepel olijfolie in de soep.