Steak tartare met gehakte oester en gepocheerd kwarteleitje

Voorgerecht

Steak tartare met gehakte oester en gepocheerd kwarteleitje
BENODIGDHEDEN:

200 gr ossenhaas of runderschouderhaas(jodenhaas)
1 sjalot gesnipperd
1 el kappertjes
1 el peterselie gehakt
1 el bieslook gehakt
2 augurkjes gesnipperd
3 el zelf gemaakte mayonaise
8 zeeuwse oesters
zuurdesembrood
4 kwarteleitjes gepocheerd
4 el bieslookolie
8 el oestermayonaise (zelfgemaakte mayonaise in de keukenmachine met 4
oesters meegedraaid)
BEREIDING:
Hak het vlees met een scherp mes zeer fijn. Meng de tartaar met mayonaise, gehakte kappertjes, sjalot, peterselie en aaugurk en breng op smaak met peper en zout.
Rooster dunne plakken zuurdesembrood. Schep de tartaaar op het mooi geroosterde zuurdesembrood.Verdeel er de gehakte oesters, aangemaakt met bieslook over. Daarop het gepocheerde kwarteleitje en als laatste de dun lopende oestermayonaise. Garneer met bieslook en doe wat mayonaise en bieslookolie rond het bord . 

Bieslookolie: verwarm 1dl olijfolie tot 80c en doe 50gr bieslook bij de olie en haal van het vuur. Laat afkoelen, doe door blender en daarna door zeef.


(Kookboek: “het fijne vleesboek” blz 74)