Tartaar van tarbot met luchtige kruiden mayonnaise

Voorgerecht

 

Tartaar van tarbot met luchtige kruiden mayonnaise

Een heerlijke frisse kruidenmayo gecombineerd met ietwat stevige tarbot.

BENODIGDHEDEN:
Voor de tartaar:
70 g tarbotfilet
1 el crème fraîche
1 tl haringkaviaar
gekonfijte citroenen
Voor de kruidenmayonaise:
1 bos verse basilicum
1 bos verse kervel
1 handvol platte peterselie
10 blaadjes dragon
600 g raapzaadolie
100 g zachte olijfolie
100 g eiwit
200 g yoghurt
zout
avocado
komkommer
radijs
sushi su (Japanse rijstazijn)

APPARATUUR:
Blender

BEREIDING:
Snijd de tarbotfilet tot tartaar en breng op smaak met de crème fraîche,gekonfijte citroen en iets zout. Voeg eventueel een klein beetje extra crèmefraîche toe.
Blancheer alle verse kruiden en koel terug op ijswater. Knijp de kruiden goed uit en mix in een blender met de raapzaadolie en olijfolie. Haal door een fijne zeef. Mix het eiwit en de yoghurt in een sterke blender.
Monteer al draaiend met de circa 600 gram kruidenolie tot een ‘mayonaisestructuur’ ontstaat. Breng op smaak met zout.
Druk de tartaar van tarbot in een steker, maak de avocado schoon, snijd in plakjes en leg op de tartaar.
Snijd de komkommer en de radijs in dunne plakjes, marineer kort in de sushi su en plaats op de avocado. Schep er een lepel haringkaviaar op en serveer direct.

PS Hak de tarbot fijn, dit komt de smaak ten goede. de geconfijte citroen moet goed gebruikt worden,. Het haalt de vissmaak naar boven!!!!!