Dessert met avocado,tomaat en popcorn (waardering 6 (5 / 7)
NagerechtDessert met avocado,tomaat en popcorn
Ingrediënten (4 personen)
Avocado-chococrème
3 kleine, rijpe avocado’s, schoongemaakt
100 gr pure chocolade, gesmolten
50 ml speltstroop
50 ml espresso, koud
2 el cacaopoeder
Geklopte eiwitten
Gesuikerde tomaat en popcorn
2 takken zoete trostomaatjes
150 gr fijne suiker
een handje popcorn
zeezoutvlokken
munt
Draai de avocado, chocolade, stroop, espresso en cacaopoeder in een keukenmachine tot een gladde crème. Spatel om de emulsie soepel en luchtiger te maken naar smaak een paar toeven opgeklopt eiwit door het mengsel. Schep in een spuitzak met grote gekartelde spuitmond. Leg tot gebruik in de koeling.
Verwarm de suiker met enkele eetlepels water in een lage pan. Kook tot de suiker is opgelost en helder van kleur is. Doop de tomaten erin. Leg de gesuikerde tomaten op een ovenplaat en schuif in een oven op 90 gr C. en droog de tomaten in ca. 30 minuten.
Verwijder na het drogen van de tomaatjes de velletjes (zijn er eenvoudig af te trekken) en haal ze nog even door de gekaramelliseerde suiker.
Karamelliseer de suiker verder. Schep de popcorn er vlug doorheen, betrooi direct met de zeezoutvlokken en schep op bakpapier om af te koelen.
Spuit de crème in een toef op een bord. Leg er drie gesuikerde tomaatjes omheen/tegenaan met een tweetal popcorntjes en een blaadje munt.
Wijn: Pedro Ximénez – Sherry – 15% – Jerez