Dessert met avocado,tomaat en popcorn (waardering 6 (5 / 7)

Nagerecht

Dessert met avocado,tomaat en popcorn

 

Ingrediënten (4 personen)

Avocado-chococrème

3 kleine, rijpe avocado’s, schoongemaakt

100 gr pure chocolade, gesmolten

50 ml speltstroop

50 ml espresso, koud

2 el cacaopoeder

Geklopte eiwitten

Gesuikerde tomaat en popcorn

2 takken zoete trostomaatjes

150 gr fijne suiker

een handje popcorn

zeezoutvlokken

munt

 

Draai de avocado, chocolade, stroop, espresso en cacaopoeder in een keukenmachine tot een gladde crème. Spatel om de emulsie soepel en luchtiger te maken naar smaak een paar toeven opgeklopt eiwit door het mengsel. Schep in een spuitzak met grote gekartelde spuitmond. Leg tot gebruik in de koeling.

Verwarm de suiker met enkele eetlepels water in een lage pan. Kook tot de suiker is opgelost en helder van kleur is. Doop de tomaten erin. Leg de gesuikerde tomaten op een ovenplaat en schuif in een oven op 90 gr C. en droog de tomaten in ca. 30 minuten.

Verwijder na het drogen van de tomaatjes de velletjes (zijn er eenvoudig af te trekken) en haal ze nog even door de gekaramelliseerde suiker.

Karamelliseer de suiker verder. Schep de popcorn er vlug doorheen, betrooi direct met de zeezoutvlokken en schep op bakpapier om af te koelen.

Spuit de crème in een toef op een bord. Leg er drie gesuikerde tomaatjes omheen/tegenaan met een tweetal popcorntjes en een blaadje munt.

Wijn: Pedro Ximénez – Sherry – 15% – Jerez