Sake-gestoofde Varkenswang met Shiitake en Pak Choi
HoofdgerechtVarkenswang, sake-soja reductie, geroosterde shiitake, gestoomde pak choi en rijst
Ingrediënten (13 personen):
• 13 varkenswangen (Noord-Holland)
• 300 ml sake
• 200 ml sojasaus (kwaliteit!)
• 100 ml mirin
• 1L runderfond (vers van slager)
• 500g verse shiitake
• 13 baby pak choi
• 6 tenen knoflook
• 80g verse gember
• 4 steranjis
• 2 el honing
• Sesamolie
• Padan rijst
• Lente-ui
Bereiding:
1. Varkenswang (totaal 2 uur):
o Dep droog, kruid met peper/zout
o Braad aan in hete pan tot mooi bruin (8 min)
o Voeg sake, soja, mirin, fond toe
o Voeg gember (plakjes), knoflook (geplet), steranjis toe
o Breng aan kook, zet op laag vuur met deksel
o Stoof 1.5-2 uur tot vlees uit elkaar valt
2. Shiitake:
o Snijd in kwarten
o Rooster droog in hete pan, voeg beetje sesamolie toe
o Karameliseer mooi bruin
3. Pak choi:
o Halveer lengtes
o Stoom 5-6 minuten
o Finish met knoflook en sesamolie in wok (2 min)
4. Jus:
o Haal vlees uit pan
o Zeef braadvocht, reduceer met honing tot glanzende jus
5. RijstKook de padan rijst volgens aanwijzing op het pak
6. Finish: Vlees in stukken, leg op bord met pak choi, shiitake en rijst (rondje met een steekring), nappeer met jus, garneer met lente-ui