Pompoen crème soep

Voorgerecht

Pompoen crème soep

Ingrediënten (6 personen)

2 fles pompoenen

2 preien in stukjes

150 gr boter

1 liter kippenbouillon

3 dl slagroom

50 gr doperwtjes

1 bosje zuring (in julienne)

mespunt vers gemalen nootmuskaat

zout en vers gemalen peper

Bereiding

Schil de pompoenen en ontdoe het vruchtvlees van pitten en draden en snijd het in grove stukken. Laat de prei in 100 gr boter in een pan zweten. Voeg pompoen, bouillon, peper, zout en nootmuskaat toe. Breng het geheel aan de kook en laat het afgedekt 30 minuten pruttelen of tot de groenten heel gaar zijn. Pureer de massa in een blender glad. Doe hem weer in de (uitgespoelde) pan en doe er de room door. Houd de soep afgedekt warm. Kook de doperwten in water met zout gaar en giet ze af. Laat de zuring  n de rest van de boter zweten. Klop de room met zout, peper en nootmuskaat naar smaak op. Spatel er de dooier door. Leg op elke portie een lepel room en zet even onder een hete grill. Voorstel tot opdienen: Om het klein te houden stellen we voor om onder in een glas de doperwten en zuring te doen en daarop de soep. Lepel er als laatste een lepel room op en zet even onder een hete grill. ( hete oven ). Dien direct op.