Wildzwijnrug met pastinaak/knolselderijcrème, gebrande wortel en banyuls-cacaosaus

Hoofdgerecht

INGREDIËNTEN

1,2 kg wildzwijnrugfilet

500 g pastinaak

500 g knolselderij

50 g boter

100 ml room

500 g wortels

250 ml wildfond

100 ml Banyuls /port

10 g pure cacao (85%)

Tijm, zout en peper

750 gemengde paddestoeln

 

BEREIDING

Wildzwijn: Aanbraden in boter met tijm, oven 160°C 18 min (kern ±56°C), rusten 8 min.

Pastinaak/knolselderijcrème: Koken, pureren met room/boter, passeer door zeef.

Banyuls-cacaosaus: Sjalot fruiten, blussen met Banyuls, fond en cacao toevoegen, inkoken, zeven, monteren met boter.

Wortels: Blancheren, karamelliseren in boter in grilpan.

Paddestoelen in boter bakken

Serveren: Quenelle van crème, wildzwijn dun gesneden, wortels, saus  en paddestoelen erlangs.