Meloensalade met gele biet en dukkah.

Voorgerecht

INGREDIENTEN:

500 gram gele biet

2 eetlepels citroensap

1 eetlepel balsamicoazijn

1 eetlepel suiker

1/2 cantaloupe meloen, in dunne plakjes

80 gram rauwe ham

75 gram waterkers, rucola of andere pittige sla

250 gram geitenkaas

 

Dukkah

1 theelepel korianderzaad

1/2 theelepel komijnzaad

1 theelepel sesamzaad

40 gram geroosterde pistachenoten en amandelen

1 theelepel gedroogde oregano

 

BEREIDING:

Kook de gele bieten in de schil (net onder water) 30-45 minuten in een pan, en laat afkoelen in het kookwater. Schil ze met de dunschiller, en snijd op de mandoline in dunne plakken. Marineer ze in een dressing van citroensap, wat (olijf)olie, suiker en balsamicoazijn.  

Rooster de specerijen voor de dukkah kort in de koekenpan, vijzel ze, voeg de oregano, pistachenoten en amandelen toe en maak een grof kruim. Voeg z.n. nog wat peper / zout toe.

 

OPMAAK BORD:

Verdeel de sla over het bord, en leg de biet en meloen er op. Voeg z.n. nog wat dressing toe.  Verdeel de geitenkaas in kleine brokjes, en bestrooi royaal met de dukkah.