Semifreddo van mascarpone met frambozen en amandel crunch

Nagerecht

Opmaak naar eigen interpretatie. Indien je de vormpjes gebruikt past boven op het torentje in de uitsparing een verse framboos met een blaadje munt. Als het niet lukt om de semifreddo koud genoeg te krijgen kun je van de semifreddo een mooie quenelle maken. Onder het torrentje de crunch van het victoria beslag.

Ingrediënten voor 12 personen

Voor de semifreddo:

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml slagroom
  •  eieren
  • 125 g fijne suiker
  • 1 vanillestokje / of concentraat
  • Bevroren frambozen (naar smaak)

Voor de opmaak

  • Verse frambozen (1 bakje)
  • Blaadje munt

Voor de amandelkrokant

  • 175 gr amandelschaafsel
  • 175 gr fijne suiker
  • 1 eiwit

Bereiding

Stap 1. SPLITS de eieren in eiwit en eidooiers.

Stap 2. KLOP eidooiers met suiker luchtig en klop in een andere kom de eiwitten met een    snufje zout stijf.

Stap 3. KLOP slagroom in een aparte kom stijf en spatel de mascarpone hier voorzichtig door. - mascarpone vooraf losroeren -

Stap 4. SPATEL nu het ei/suiker mengsel door de room/mascarpone mengsel. Zorg er voor dat je zoveel mogelijk lucht in het mengsel houd!

Stap 5. SPATEL nu het eiwit door het mengsel en houd de lucht in het mengsel.

Stap 5. MENG als laatste de bevroren frambozen (naar smaak, kleur, textuur) door het mengsel. De bevroren frambozen helpen met het snel bevriezen van het mengsel. Ontdooi de frambozen daarom niet!

Stap 6. VERDEEL het mengsel over de siliconen vormpjes en dek deze af met folie. Plaats deze zsm in de vriezer! Je hebt veel massa over. Doe dat in een met folie bedekte   cakevorm en dek deze massa ook af met folie. Later zou je daar plakken van kunnen snijden.

Stap 6. VERWARM de oven naar 160 graden. Meng de amandelschaafsel, suiker en eiwit. Spreid dit mengsel uit over een bakplaat en bak 15/25 minuten. Schep het beslag ca 2 a 3 x om zodat het gelijkmatig bruin wordt. Laat afkoelen en gebruik deze als de crunch. Let aub op dat de amandelen en laat ze niet verbranden, dat is niet lekker. Het advies is daarom dat je er bij blijft en regelmatig omschept

Stap 7. SERVEER bij de dit nagerecht een cocktail waarbij je gebruik maakt van de  Cookfellas voorraden in de kelder.