Gebakken rogvleugel met tomatenantiboise

Hoofdgerecht

Ingrediënten ( 4 personen)

 

3 bollen knoflook

3 el boter

40 gram amandelschaafsel

50 ml witte wijn

500 ml kippenbouillon

300 ml slagroom

5 pomodori-tomaten

1 sjalot, fijngesneden

3 takjes verse koriander, fijngesneden

6 el olijfolie

100 gr bloem

Verse viooltjes

(Optie: verse pasta)

 

 

Bereidingswijze

 

1​ Snijd de bollen knoflook doormidden (dus opensnijden)

Houd 1 teentje apart.

 

2​ Verwarm 2 el boter in een sauspan en fruit hierin de halve bollen knoflook.

 

3​ Voeg amandelschaafsel toe en laat kleuren.

 

4​ Schenk de wijn erbij, laat vocht verdampen en schenk dan de bouillon en room erbij.

 

5​ Laat het geheel 20 min op laag vuur koken en zeef daarna de saus.

 

6​ Breng met zout op smaak.

 

7​ Snij met een mes een kruis in elke tomaat, dompel onder in kokend water en daarna in koud water en verwijder het vel.

 

8​ Snijd de tomaten in 4-ren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

 

9​ Snipper het achtergehouden teentje knoflook ragfijn en meng het met de tomaten, sjalot, koriander en 3 el olie.

Breng met zout en peper op smaak.

 

10​ Meng de bloem met paprikapoeder en zeef het daarna.

 

11 ​Druk de rogvleugel aan de zijde van het visvlees in het bloemmengsel.

 

12​ Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis aan de bebloemde kant.

 

13​ Leg de rest van de boter op de vis en draai daarna onmiddellijk om, bak heel kort.

 

14​ Breng met zout en peper op smaak.