Gebakken rogvleugel met tomatenantiboise
HoofdgerechtIngrediënten ( 4 personen)
3 bollen knoflook
3 el boter
40 gram amandelschaafsel
50 ml witte wijn
500 ml kippenbouillon
300 ml slagroom
5 pomodori-tomaten
1 sjalot, fijngesneden
3 takjes verse koriander, fijngesneden
6 el olijfolie
100 gr bloem
Verse viooltjes
(Optie: verse pasta)
Bereidingswijze
1 Snijd de bollen knoflook doormidden (dus opensnijden)
Houd 1 teentje apart.
2 Verwarm 2 el boter in een sauspan en fruit hierin de halve bollen knoflook.
3 Voeg amandelschaafsel toe en laat kleuren.
4 Schenk de wijn erbij, laat vocht verdampen en schenk dan de bouillon en room erbij.
5 Laat het geheel 20 min op laag vuur koken en zeef daarna de saus.
6 Breng met zout op smaak.
7 Snij met een mes een kruis in elke tomaat, dompel onder in kokend water en daarna in koud water en verwijder het vel.
8 Snijd de tomaten in 4-ren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
9 Snipper het achtergehouden teentje knoflook ragfijn en meng het met de tomaten, sjalot, koriander en 3 el olie.
Breng met zout en peper op smaak.
10 Meng de bloem met paprikapoeder en zeef het daarna.
11 Druk de rogvleugel aan de zijde van het visvlees in het bloemmengsel.
12 Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis aan de bebloemde kant.
13 Leg de rest van de boter op de vis en draai daarna onmiddellijk om, bak heel kort.
14 Breng met zout en peper op smaak.