Saté van tijgergarnaal met koude kokossoep
VoorgerechtIngrediënten (4 pers)
• 500 g kokosmelk
• 15 g gember schoon
• 2 st. limoen
• 1 st Granny Smith appel
• 1 st. komkommer
• 5 g koriander
• 5 g munt
• Tabasco
• 12 stuks tijgergarnaal schoon
• 2 g garam masala
• 100 g pandan rijst
• 1 st. kruidnagel
• 1 st. steranijs
• 50 g seroendeng
• 1 vel rijstpapier
• 10 g rode peper
• 50 g komkommer
• 5 cl. sushi azijn
• 50 g rettich
• 10 g bieslook
• 1 st. bakje shiso
Bereidingswijze
1. Halveer de tijgergarnalen door ze over de rug te snijden en marineer ze met een scheut zonnebloemolie, garam masala, peper en zout en rijg ze aan een spies.
2. Was de komkommer en snij deze in grove stukken. Was de granny smith en snij deze in parten en verwijder het klokhuis (de schil laat je er om zitten).
3. Draai de grof gesneden appel, komkommer samen met het sap van 2 limoenen, de kokosmelk, munt, koriander, zout naar smaak en enkele druppeltjes tabasco fijn in een keukenmachine en zeef deze indien nodig.
4. Kook de rijst samen met de steranijs en kruidnagel af volgens de verpakking en laat deze afkoelen in een bak tot de rijst lauw is.
5. Maak balletjes van de rijst en rol deze door de seroendeng.
6. Snij 4 linten komkommer en 4 linten rettich en marineer deze 30 minuten in 5 cl sushi azijn.
7. Rol de bieslook strak op in de rettich en halveer deze.
8. Maak rolletjes van de komkommer en halveer deze.
9. Dresseer het garnituur strak op het bord zoals op de foto.
10.Gril de spies van garnaal met een beetje olie op hoog vuur en dresseer deze in het bord.
11. Serveer de koude kokossoep uit aan tafel.
12. Garneer eventueel af met dun gesneden rode peper en wat shiso.