Brioche toast met witte asperges en gerookte paling

Voorgerecht

Ingrediënten ( 4 pers)

 

• ½ briochebrood

• 6 witte asperges

• 4 gerookte palingfilets

• 4 el crème fraîche

• ½ Granny Smith appel

• 8 takjes kervel

• Versgemalen peper

• Klontje roomboter

• Fleur de sel

Optioneel

• Borage cress

 

Bereidingswijze

• Schil de asperges en snijd er de harde onderkant af. Kook de asperges beetgaar in gezouten water. Neem uit het vocht en laat afkoelen.

• Snijd de korst van het brood en snijd er 4 rechthoekige balkjes van.

• Snijd 4 asperges in de lengte doormidden en snijd even lang als het brood.

• Snijd van de gerookte paling plakjes ter grootte van het brood.

• Snijd van een deel van de appel mooie staafjes en snijd de rest in kleine blokjes.

• Snijd de rest van de gerookte paling en de witte asperges fijn en meng met de blokjes appel.

• Snijd de kervel ragfijn en meng met de salade. Maak lekker aan met crème fraîche en kruid met zout en peper.

• Verwarm in een ruime bakpan een klontje roomboter en bak er op laag vuur de toast aan alle kanten in tot deze rondom mooi goudbruin en krokant is geworden.

• Verdeel de salade over de toast en leg er de plakjes paling en witte asperge op.

• Lepel er een quenelle van de crème fraîche op en garneer eventueel met de borage cress of topjes kervel.