Brioche toast met witte asperges en gerookte paling
VoorgerechtIngrediënten ( 4 pers)
• ½ briochebrood
• 6 witte asperges
• 4 gerookte palingfilets
• 4 el crème fraîche
• ½ Granny Smith appel
• 8 takjes kervel
• Versgemalen peper
• Klontje roomboter
• Fleur de sel
Optioneel
• Borage cress
Bereidingswijze
• Schil de asperges en snijd er de harde onderkant af. Kook de asperges beetgaar in gezouten water. Neem uit het vocht en laat afkoelen.
• Snijd de korst van het brood en snijd er 4 rechthoekige balkjes van.
• Snijd 4 asperges in de lengte doormidden en snijd even lang als het brood.
• Snijd van de gerookte paling plakjes ter grootte van het brood.
• Snijd van een deel van de appel mooie staafjes en snijd de rest in kleine blokjes.
• Snijd de rest van de gerookte paling en de witte asperges fijn en meng met de blokjes appel.
• Snijd de kervel ragfijn en meng met de salade. Maak lekker aan met crème fraîche en kruid met zout en peper.
• Verwarm in een ruime bakpan een klontje roomboter en bak er op laag vuur de toast aan alle kanten in tot deze rondom mooi goudbruin en krokant is geworden.
• Verdeel de salade over de toast en leg er de plakjes paling en witte asperge op.
• Lepel er een quenelle van de crème fraîche op en garneer eventueel met de borage cress of topjes kervel.