Wentelteefje, verse en gebakken appel, sugarsnap, basilicumzaad en limoen-dragonijs

Nagerecht

INGREDIËNTEN:

Limoen-dragonijs

500 ml volle melk

500 ml slagroom

6 eidooiers

150 g fijne kristalsuiker

20 g dragon

8 limoenen

snufje zout

ijsmachine

 

Basilicumzaad

basilicumzaad

suiker

water

 

Wentelteefje

6 eieren

melk

suiker

kaneel

boter

casinowit

 

Appel

10 grote elstar of jonagold appels

3 parisienne boren van verschillende grootte

boter

suiker

limoensap

 

Sugersnaps

1 sugersnap pp

 

Sultana’s

wat sultana rozijnen

 

BEREIDING:

BASILICUMZAAD

Maak een suikerstroop van 40% suiker en 60& water. Breng al roerend aan

de kook. Zet vuur uit endoe het basilicumzaad erin en zet opzij.

 

WENTELTEEFJE

Maak een mengsel van losgeklopt ei en melk ( verhouding 50/50)

Steek het brood uit met een grote ring. Je hebt 2 boterhammen per persoon

nodig. Maak 2 sikkelvormen van dit brood met een kleine en iets grotere ring.

Doe dit brood in het mengsel en laat helemaal volzuigen. Smelt de boter in

een ruime koekepan en bak op zeer matig vuut mooi bruin. reserveer op

kekenpapier en bestrooi meteen met een mengsel van poedrsuiker en

kaneel.

 

APPEL

Schil de appels. Steek met de grootste boor 1 bolletje pp. met de middelste

3 bolletjes pp en met de kleinste zoveel mogelijk. Doe de restant van de

appels in keukeenmachine/sapcentrifuge. Het grootste bolletje wordt nietgebakken. De andere bolletjes worden in wat boter op zeer matig vuur glazig

gebakken. Voeg wat suiker en kaneel toe en wals de balletjes door de pan

zodat de balletjes rondom gecoat zijn. (mocht het suiker/kaneel mengsel te

dik zijn dan kun je wat appelsap toevoegen)

 

SUGERSNAP

Blancheer de sugersnap kort in extreem zout water en koel terug op ijswater.

Zodra ze zijn afgekoeld doe je ze in de pan waar de appelbolletjes in zijn

gebakken. haal uit de pan en snijd in dunne reepjes.

 

LIMOEN-DRAGONIJS

Verhit de melk en slagroom in een pan op middelhoog vuur. Voeg de verse

dragon toe en laat 10 min. zachtjes trekken (niet koken). haal de dragon er

uit en zeef de vloeistof.

Klop de eierdooiers met de suiker en een snufje zout in een kom tot het licht

en luchtig is. Giet de warme dragon-melk-slagroom mengsel langzaam bij

het eimengsel, onder voortdurend roeren. Breng het mengsel terug in de pan

en verwarm op laag vuur en blijf roeren tot het iets dikker wordt (NIET

LATEN KOKEN). Voeg de rasp van 2 limoenen en 120 ml limoensap toe en

roer goed. Giet het mengsel door een zeef en laat snel afkoelen en giet in

ijsmachine.

 

OPMAAK:

Naar eigen inzicht