Pavlova met Stoofpeertje

Nagerecht

Pavlova met Stoofpeertje

Ingrediënten (8 personen)

8 x Stoofpeertjes

100 ml Rode port

1 x Fles rode wijn

1 x Vanillestokje

1 x Citroen

75 gr Fijne kristal suiker

250 gr Witte basterdsuiker

4 x Eieren ( geeft +/- 125gr Eiwit)

2 el Maizena

1 tl Frambozenazijn

400 ml Slagroom

Bereiding

1. Schil de stoofpeertjes. Doe de peren en de port in een pan. Voeg de wijn toe zodat de peren onder staan. Schraap het merg uit het vanillestokje. Boen de

citroen schoon. Breng de peren aan de kook met 2 stukken gele citroenschil, vanillestokje, merg en de kristalsuiker. Laat afgedekt 2 uur zachtjes stoven

2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits de eieren. Klop de eiwitten met basterdsuiker en wat zout stijf. Klop de maizena en azijn erdoor. Bekleed de

bakplaat met bakpapier. Maak van het eiwit 8 cirkels van 8 cm Ø op het bakpapier. Zet de oven op 150 °C en bak het schuim ca. 35 min. Zet de oven uit,

laat het schuim ca. 40 min. in de oven. Laat afkoelen. (1deel eiwit = 2 delen suiker)

3. Klop vlak voor serveren de slagroom stijf. Doe op elk schuimpje wat slagroom. Zet er een lauw peertje op. Schenk er wat perenvocht over

 Wijn Muscat