Wildzwijnrack, zoete aardappelpuree met gele wortel, doperwtjes, appel gebakken met boerenjongens en groente chips.

Hoofdgerecht

INGREDIËNTEN:

1 flink wildzwijn rack van ongeveer 800 gram

60 gram grove mosterd

40 gram bruine basterdsuiker

bakboter

100 gram verse doperwten

1 appel gesneden in plakjes

50 gram boerenjongens

150 gram zoete aardappel blokjes

300 gram gele wortel blokjes

50 gram boter

100 mililiter warme melk

vleugje kaneel

50 gram schone Cantharel of ander paddestoelen

100 gram boerenjongens met aanhangend vocht

handje groente chips

Takjes cress

zout en peper.

1 zoete aardappel

1 kleine casave

1 dikke wortel

1 pastinaak

zonnebloemolie

 

BEREIDING:

Meng de mosterd en de bruine basterdsuiker, verdeel dit over de wildzwijn rack, laat dit even een uurtje in trekken.

Bak daarna de rack heel zachtjes aan in een pan met boter en olie.

Gaar de wildzwijn met het bakvocht in een voorverwarmde oven op 180 graden. Voor medium-rare 10-15 minuten.

Maak een mooie zachte puree van de zoete aardappel, gelewortel, boter en de melk. breng dit op smaak met zout,peper en een vleugje kaneel.

Kook de verse doperwtjes, bak de appel plakjes samen met de gesnede cantharellen en/of andere paddestoelen en blus dit af met de boerenjongens en aanhangend vocht.

Wanneer de wildzwijn racks gaar zijn haal ze uit de oven en leg er een stuk aluminium folie overheen. Laat het vlees nog ongeveer 5-8 minuten rusten.

GROENTECHIPS

Verwarm de oven op 140 graden.

Snijd met een mandoline dunne plakjes van alle groenten. Dit kan ook met kaasschaaf of met een mes in dunne plakken gesneden worden Voeg in een kommetje olie en bestrijk de groenten aan beide kanten dun hiermee. Breng vervolgens op smaak met peper en zout. Bak de groenten af in de oven. Herhaal deze stappen per soort groenten. Zie onderstaand schema voor baktijden.

Neem één soort groenten per keer. Neem een bakplaat met vel bakpapier en verdeel een soort groente over het vel.

Baktijden per groentesoort:

Zoete aardappel: 25-30 minuten

Pastinaak: 20-25 minuten

Cassave: 20-25 minuten

Wortel: 25-30 minuten

 

OPMAAK BORD

Zorg dat de overige componenten gereed zijn, maak het bord op naar eigen inzicht.

Schep ook wat braadvocht mee als een soort van saus voor bij het wildzwijn rack.

garneer af met wat takjes cress.