Wildzwijnrack, zoete aardappelpuree met gele wortel, doperwtjes, appel gebakken met boerenjongens en groente chips.
HoofdgerechtINGREDIËNTEN:
1 flink wildzwijn rack van ongeveer 800 gram
60 gram grove mosterd
40 gram bruine basterdsuiker
bakboter
100 gram verse doperwten
1 appel gesneden in plakjes
50 gram boerenjongens
150 gram zoete aardappel blokjes
300 gram gele wortel blokjes
50 gram boter
100 mililiter warme melk
vleugje kaneel
50 gram schone Cantharel of ander paddestoelen
100 gram boerenjongens met aanhangend vocht
handje groente chips
Takjes cress
zout en peper.
1 zoete aardappel
1 kleine casave
1 dikke wortel
1 pastinaak
zonnebloemolie
BEREIDING:
Meng de mosterd en de bruine basterdsuiker, verdeel dit over de wildzwijn rack, laat dit even een uurtje in trekken.
Bak daarna de rack heel zachtjes aan in een pan met boter en olie.
Gaar de wildzwijn met het bakvocht in een voorverwarmde oven op 180 graden. Voor medium-rare 10-15 minuten.
Maak een mooie zachte puree van de zoete aardappel, gelewortel, boter en de melk. breng dit op smaak met zout,peper en een vleugje kaneel.
Kook de verse doperwtjes, bak de appel plakjes samen met de gesnede cantharellen en/of andere paddestoelen en blus dit af met de boerenjongens en aanhangend vocht.
Wanneer de wildzwijn racks gaar zijn haal ze uit de oven en leg er een stuk aluminium folie overheen. Laat het vlees nog ongeveer 5-8 minuten rusten.
GROENTECHIPS
Verwarm de oven op 140 graden.
Snijd met een mandoline dunne plakjes van alle groenten. Dit kan ook met kaasschaaf of met een mes in dunne plakken gesneden worden Voeg in een kommetje olie en bestrijk de groenten aan beide kanten dun hiermee. Breng vervolgens op smaak met peper en zout. Bak de groenten af in de oven. Herhaal deze stappen per soort groenten. Zie onderstaand schema voor baktijden.
Neem één soort groenten per keer. Neem een bakplaat met vel bakpapier en verdeel een soort groente over het vel.
Baktijden per groentesoort:
Zoete aardappel: 25-30 minuten
Pastinaak: 20-25 minuten
Cassave: 20-25 minuten
Wortel: 25-30 minuten
OPMAAK BORD
Zorg dat de overige componenten gereed zijn, maak het bord op naar eigen inzicht.
Schep ook wat braadvocht mee als een soort van saus voor bij het wildzwijn rack.
garneer af met wat takjes cress.