Racks van Everzwijn met Whisky Appels

Hoofdgerecht

Racks van Everzwijn met Whisky Appels

Ingrediënten (4 personen)

1 x Rack van Wild zwijn

50 gr Broodkruim

4 el Mosterd

4 x Appel

75 gr Bruine suiker

3 el Gezouten boter

60 ml Whisky

Zout, Peper

Bereiding Racks van Everzwijn

1. Verwarm de oven voor op 200 ºC

2. Meng het broodkruim en de mosterd

3. Braad de rack in een koekenpan aan op hoog vuur

4. Verplaats de rack naar een braadslede en bedek het met het mengsel van broodkruim en mosterd. Druk licht aan.

5. Zet in de voorverwarmde oven voor +/- 30min (tot kerntemperatuur 65 ºC)

6. Haal uit de oven en laat 10min rusten, voordat je gaat aansnijden

7. Terwijl de racks in de oven staan kan je beginnen met de Whisky appels

Bereiding Whisky Appels

1. Verwarm een koekenpan op hoog vuur, voeg de suiker toe totdat het begint te karamelliseren, de suiker moet vloeibaar en lichtbruin (amber) worden

2. Voeg de boter toe en meng met de gekaramelliseerde suiker

3. Voeg de appels toe en zorg dat ze bedekt worden met een laagje karamel

4. Voeg de whisky toe en schraap alle karamel van de bodem, kook de alcohol er in 1-2min uit

5. Serveer Warm

 Wijn Amarone