Lamsfilet met kruidenkorst.
HoofdgerechtLamsfilet met kruidenkorst.
Ingrediënten
Lamsfilet met kruidenkorst
- 600 gram lamsfilet
- Herbamare kruidenzout
- 30 gram roomboter
- 400 gram asperges
- 600 gr courgettes klein en dun.
- 4 eetlepels olijfolie
Deeg
- 20 gram paneermeel
- 1 bosje verse basilicum
- 1 bosje verse peterselie
- 20 naaldjes rozemarijn
- 1 ei
- 40 gr boter
- 150 gr hazelnoten.
Hoe maak je deze lamsfilet met kruidenkorst?
1.Verwarm de oven voor op 80°C.
2.Breng een ruime pan met water aan de kook.
3.Smeer de lamsfilet in met Herbamare original.
4.Laat de boter bruin worden in een braadpan en braad hierin de lamsfilet 1 minuut aan elke kant. Pak de filet hierna in met aluminiumfolie en leg hem in de voorverwarmde oven.
5.Laat het vlees in ongeveeer 30 minuten op een kerntemperatuur van 55°C komen.
6.Verwijder ondertussen het harde deel van de asperges.
7.Snijd de asperges in de lengte in 2 stukken en kook ze 8 minuten in de ruime pan met water beetgaar en laat ze uitlekken. Blanceer de courgette. Snij de courgette in de lengte.
8.Smeer de groenten in met olie en grill ze in een grillpan mooi bruin.
9.Haal het vlees uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven naar 225°C.
10 Rooster de hazelnoten in de oven tot ze bruin zien , (20 minuten).Snijd de kruiden fijn en meng het in een keukenmachine met het paneermeel, de helft van de hazelnoten , de boter en het zout tot er een mooie deegbal ontstaat. Hak de rest van de hazelnoten fijn.
Rol met een deegroller uit tussen twee lagen slagersfolie tot een dunne plak. Pak het vlees hierin en strooi de fijn gehakte hazelnoten hier bovenop.
11.En zet het 8 minuten in de hete oven tot het kruidenjasje gaar is.
12.Strooi wat Herbamare kruidenzout over de groenten en verdeel het over vier borden.
13.Snijd het vlees in plakken en leg dat naast de groenten.
14.Strooi er nog wat verse kruiden over.