Polpette di Melanzane – Gefrituurde aubergine gevuld met ricotta Ingrediënten

Voorgerecht

Polpette di Melanzane – Gefrituurde aubergine gevuld met ricotta Ingrediënten (voor 16 balletjes)

  • 500 gram aubergine (2 stuks) in kleine stukjes gesneden 1 cm

  • 1 ui fijngehakt

  • 2 ansjovisfilets

  • 2 teentjes knoflook (optioneel)

  • 1 bosje peterselie fijngehakt

  • 25 gram pijnboompitten in de oven

    geroosterd

  • 2 kopjes in stukjes gesneden oud

    brood

  • 2 eieren

  • 100 gram ricotta

  • paneermeel

page3image28860544

  1. Fruit de aubergine in een paar eetlepels olijfolie tot het zacht begint te worden (30 min), zet het daarna opzij om af te koelen.

  2. Fruit ui, ansjovis en knoflook in resterende olijfolie.

  3. Laat alles goed afkoelen.

  4. Doe alle ingrediënten inclusief aubergine en ui in een kom en meng de ingrediënten goed door elkaar tot een plakkerige massa.

  5. Voeg zout en peper toe naar smaak.

  6. Neem nu een stukje ricotta, rol deze tot een balletje van ongeveer 1 cm diameter. Neem een beetje aubergine mengsel en vorm deze rondom de ricotta tot een bal, uiteindelijk van ongeveer 3 cm diameter. Rol deze door wat paneermeel en zet op een bord klaar voor de frituurpan.

  7. Verwarm je frituurolie en zet alvast een bord klaar met hierop keukenpapier zodat de balletjes wat kunnen uitlekken en frituur de balletjes.

  8. Wijn: Pinot Grigigo