Polpette di Melanzane – Gefrituurde aubergine gevuld met ricotta Ingrediënten
VoorgerechtPolpette di Melanzane – Gefrituurde aubergine gevuld met ricotta Ingrediënten (voor 16 balletjes)
-
500 gram aubergine (2 stuks) in kleine stukjes gesneden 1 cm
-
1 ui fijngehakt
-
2 ansjovisfilets
-
2 teentjes knoflook (optioneel)
-
1 bosje peterselie fijngehakt
-
25 gram pijnboompitten in de oven
geroosterd
-
2 kopjes in stukjes gesneden oud
brood
-
2 eieren
-
100 gram ricotta
-
paneermeel
-
Fruit de aubergine in een paar eetlepels olijfolie tot het zacht begint te worden (30 min), zet het daarna opzij om af te koelen.
-
Fruit ui, ansjovis en knoflook in resterende olijfolie.
-
Laat alles goed afkoelen.
-
Doe alle ingrediënten inclusief aubergine en ui in een kom en meng de ingrediënten goed door elkaar tot een plakkerige massa.
-
Voeg zout en peper toe naar smaak.
-
Neem nu een stukje ricotta, rol deze tot een balletje van ongeveer 1 cm diameter. Neem een beetje aubergine mengsel en vorm deze rondom de ricotta tot een bal, uiteindelijk van ongeveer 3 cm diameter. Rol deze door wat paneermeel en zet op een bord klaar voor de frituurpan.
-
Verwarm je frituurolie en zet alvast een bord klaar met hierop keukenpapier zodat de balletjes wat kunnen uitlekken en frituur de balletjes.
-
Wijn: Pinot Grigigo