Parmezaanbakje gevuld met citroen-ricotta & pistache Ingrediënten (voor 16 bakjes)

Voorgerecht

Parmezaanbakje gevuld met citroen-ricotta & pistache Ingrediënten (voor 16 bakjes)

page2image28862832  page2image28863248

Mix alle ingrediënten, behalve de bloemen natuurlijk. Voor een goede verwerking is het verstandig om alle ingrediënten voor de vulling op kamertemperatuur te hebben.Doe het mengsel in een roomspuit en vul de bloemen heel voorzichtig.

page2image28863872

  • 2

  • 10g

  • 2el

  • 400 g

  • 60g

  • 200 g •

2 citroenen
10 gr verse bieslook
2 el kappertjes in pot
400 gr ricotta
60 gr gepelde ongezouten pistache noten
200 gr parmezaanse kaas  en honing

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de bieslook en kappertjes fijn. Doe de citroenrasp, de bieslook, kappertjes en ricotta in een kom en schep door elkaar. Breng op smaak met peper. Zet in de koelkast tot gebruik.

3  Rasp de Parmezaanse kaas. Bekleed de bakplaten met bakpapier en vorm op elke bakplaat 8 hoopjes van de kaas (per 16 stuks).

4  Zet 1 bakplaat 10 min. in het midden van de oven. Schuif na 5 min. de andere bakplaat eronder. Leg de muffinvorm omgekeerd op het aanrecht. Neem de eerste bakplaat uit de oven (laat de andere bakplaat nog 5 min. in de oven staan) en vorm snel, zolang de kaas heet is, 4 bakjes van de gesmolten kaas. Buig daarvoor elk kaasplakje met behulp van bakpapier om een muffinholte heen tot een bakje en laat afkoelen. Herhaal met de kaas op de 2e bakplaat.

5  Vul de bakjes met de ricotta-vulling en bestrooi met de pistachenoten en de fijn gesneden gepofte parika.

Gepofte gemarineerde paprika met pistachenoten

1  Verwarm de oven op 200 graden.

2  Strijk de paprika’s in met olijfolie en leg ze op een bakplaat en rooster ze ongeveer 20 minuten. Draai tussen door om.

3  Haal de paprika’s uit de oven en doe ze in een plastic zakje dat dicht geknoopt wordt.

4  Haal de paprika’s uit het zakje en verwijder met een scherp mes het vel.

5  Meng de balsamico met de honing en 3 eetlepels olijfolie. Dresseer de paprika’s op een mooi bord of schaal en overgiet met de marinade. Laat zo marineren en afkoelen.

6  Rooster de pistachenoten ongeveer 3 minuten in een hete antikleefpan. Laat afkoelen en hak grof. Hak de munt fijn. Hou enkele kleine blaadjes over voor de afwerking

7  Snijd de paprika fijn en kruid de gemarineerde paprika’s met wat zwarte peper en zeezout. Werk af met de pistachenoten en de munt