Fiori di zucca friti - Gebakken Courgettebloemen

Voorgerecht

Fiori di zucca friti - Gebakken Courgettebloemen

Ingredièˆnten (voor 13 personen)

  • 13 zucchini bloemen

  • Een halve liter volle melk

  • 3 volle eetlepels bloem

  • 1 geklopt ei

  • 2 parika’s

  • Zout

  • Olijfolie

    De vulling

  • 250 gram Ricotta

  • 1 fijngehakt ui

  • 125 gram geraspte Parmezaanse kaas

  • zout en peper

  • 2 eetlepels verse fijngehakte basilicum

  • 125 gram geroosterde pijnboompitten, fijngehakt

  • 2 eetlepels verse fijngehakte peterselie

  • 1 theelepel gesmolten boter

1. Was de bloemen voorzichtig, droog ze zorgvuldig af met wat zacht keukenpapier en verwijder de stampers (voor hen die niet goed opgelet hebben bij biologie: dit zijn de steeltjes in het hart van de bloem) en de steel zelf.

2. Mix alle ingredièˆnten, behalve de bloemen natuurlijk. Voor een goede verwerking ishet verstandig om alle ingredièˆnten voor de vulling op kamertemperatuur te hebben.Doe het mengsel in een roomspuit en vul de bloemen heel voorzichtig

3. Maak een beslag van de melk, de bloem, het geklopte ei en een vingerhoed olie. Gebruik een wijde schaal voor het beslag zodat de bloemen er zonder beschadigen doorheen gehaald kunnen worden.

4. Verhit de olie in een grote koekenpan, wees vooral niet te zuinig, de bodem moet helemaal bedekt zijn.

5. Bestrooi de bloemen heel lichtjes met zout. Doop ze in het beslag en bak ze in de olie tot ze rondom goudbruin zijn geworden.

6. Laat ze voorzichtig uitlekken op keukenpapier en serveer ze zo heet mogelijk.