Supreme van Maiskip met vulling van ricotta en pompoen

Hoofdgerecht

Supreme van Maiskip met vulling van ricotta en pompoen

INGREDIËNTEN:(12 personen)

12 surprèmes van maiskip

3 flespompoenen

250 gr ricotta

parmezaanse kaas

2 citroenen

Scheut witte droge wijn

20 conchiglionipasta

Pond snijbonen

snoeptomaten

scheutje olijfolie

versgemalen peper

zout

BEREIDING:

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de pompoen in de lengte doormidden, lepel er het vruchtvlees uit leg in een ovenschaal en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Kruid rijkelijk met zout en peper en plaats in de voorverwarmde oven. Laat ongeveer 30 minuten roosteren tot de pompoen zacht is. Lepel de puree uit de pompoen en draai ⅓ met een scheutje olijfolie tot een gladde crème in de blender. Meng de rest met de ricotta en verfris met citroenrasp en -sap. Snijd de rest van de citroen in uiterst dunne plakjes. Snijd met een vlijmscherp mes de suprêmes aan de achterkant in en snijd bijna helemaal door tot aan het botje zodat een opening ontstaat. Schep de pompoenpuree met ricotta in een spuitzak en vul de suprême ermee. Verwarm een scheutje olijfolie in een bakpan en bak de suprêmes rondom tot ze mooi bruin gebakken zijn. Verlaag de temperatuur van de oven naar 160°C. Leg in een ovenschaal en laat de gevulde maiskip in de oven verder garen gedurende ongeveer 10 minuten.Blus de pan waarin de kip is gebakken af met de witte wijn en voeg er de plakjes citroen aan toe. Laat reduceren tot een krachtige jus. Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken. Spuit de rest van de pompoenpuree met ricotta in de pasta en leg in een ovenschaal. Rasp er eventueel wat kaas overheen en plaats in de oven tot het goed heet is. Snijd met een dunschiller de snijbonen tot een groene spaghetti en blancheer deze in een kippenboullion. Voeg olijfolie zout en peper toe aan de de snoeptomaatjes en pof deze bij 200°C nadat deze zijn gemengd in olijfoloie, zout en peper

OPMAAK BORD:

Neem de maiskip uit de oven en snijd in tranches. Smeer een mooie streep van de pure pompoenpuree op het bord en leg er de maiskip op. Dresseer er de gevulde pasta langs en schenk er de saus langs. Vul de ruimte tussen de pasta op met een plukje snijbonen- spaghetti en een gepofte tomaat.