Citroenrisotto met groene asperge en garnalen

Voorgerecht

Citroenrisotto met groene asperge en garnalen

INGREDIËNTEN:

(12 personen)

600 gram grote garnalen

600 gram risottorijst

4 sjalotten of 2 middelgrote ui

4 teentjes knoflook

700 gram groene asperges

300 gram doperwten

4 citroenen

300 gram Parmezaanse kaas

2 liter kippen- of groente- kreeftenbouillon

300 ml droge witte wijn

Een klont roomboter om in te bakken

Peper uit de molen

BEREIDING:

Versnipper de sjalotten en pers de tenen knoflook. Snijd de houtachtigeuiteindes van de groene asperges af en snijd ze in stukjes van 2 á 3centimeter.Smelt de boter in een hapjespan. Doe de sjalot en de knoflook in de pan enbak tot het begint te geuren. Doe de rijst in de pan en bak mee tot de korrelsglazig worden.Blus de rijst af met witte wijn. Laat pruttelen tot de wijn is opgenomen door derijst.Giet een beetje bouillon in de pan. Doe de groene asperges en de doperwtenbij de rijst. Laat de bouillon pruttelen tot het opgenomen is. oer de risotto afen toe even door. Blijf bouillon toevoegen tot de risotto gaar is.Doe de garnalen in de pan en bak deze garnalen tot ze roze zijn geworden.Rasp de Parmezaanse kaas en de schil van de citroenen. Roer deParmezaanse kaas, de geraspte citroenschil en het sap van de citroenendoor de risotto.Maak de citroenrisotto met groene asperges en garnalen af met peper uit demolen.