Zuid-Amerikaanse maissoep

Voorgerecht

Zuid-Amerikaanse maissoep

INGREDIËNTEN:

olijfolie

1 ui

2 tentjes knooflook

500 gr gemarineerde spare rib

2 blikken maiskorrels (400 gr elk)

1 klein blikje mais (voor de garnering)

1 rode paprika (brunoise)

1 blik tomaten blokjes (400 gr)

1 1/2 ltr kippenbouillon

1 tl gemalen komijn

1 tl gerookte paprikapoeder

of (Caribian kruiden van Johny de Boer)

zout en peper

sap 1 limoen

2 avocado ( in blokjes en doe er wat citroensap over om verkleuring tegen tegaan)

zure room

1 oranje, 1 groene en 1 rode paprika (brunoise voor garnering)

koriander/ selderieblad

BEREIDING:

Verhit olijolie in grote pan op middelhoog vuur en voeg gesnipperde ui toe totdeze zacht is. Voeg knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg de spare rib toeen bak deze bruin. Haal deze uit de pan en gaar op 90C verder in de ovengedurende 1 1/2 uur. Voeg de bouillon,maïskorrels , rode paprika entomatenblokjes toe. Voeg gemalen komijn, gerookte paprikapoeder, zout enpeper toe. Breng aan de kook en laat 20 min sudderen. Pureer de soep.(Soep mag niet te dik maar ook niet te dun zijn)Voeg het sap van 1 limoen toe voor een frisse smaak en laat nog eens 5 min.sudderen.Proeven of de soep op smaak is. Eventueel wat kruiden toe voegen.De verschillende paprikas brunoise snijden en in olijfolie licht aanbakken enzet apart. Haal de spare rib uit elkaar met een vork, zodat je draderigevarkensvlees overhoudt.

Haal vruchtvlees uit avocado en ook deze brunoise snijden. Doe er gelijk watcitroensap overheen om verkleuring tegen tegaan.

OPMAAK:

In het midden van het bord een lepel zure room, daarop wat uit elkaargetrokken sparerib. Daarboven op wat brunoise van de paprika’s en watkoriander.Strooi wat hele maïskorrels en blokkjes avocado rond het bergje. Giet degepureerde soep aan tafel rond het bergje .