Zalmforel met Bulgurtartaar, Salsa van ingemaakte citroen en aardperenchips

Voorgerecht

Zalmforel met Bulgurtartaar, Salsa van ingemaakte citroen en aardperenchips

Voor 4 personen

Tartaar                                                            Salsa

50 g bulgur                                                      60 g groene olijven, zonder pit, fijngehakt

400 g ontvelde en graatloze zalmforel,           2 ingemaakte citroenen, vruchtvlees weg, met de hand in blokjes van 0,5 cm gesneden    schil in kleine blokjes                                                                      25 g                                                                  25 gr 

1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd              10 g Peterselie, fijngesneden

4 kleine sjalottjes (70 g)                                    3 eetl. olijfolie

½ theel. Komijnzaad, geroosterd en gemalen

¾ theel. Korianderzaad, geroosterd en gemalen             Aardperenchips

¾ theel. Piment, gemalen                                                 100 g aardperen, geschaafd in dunne plakjes, citroensap tegen verkleuren 

2 eetlepels olijfolie                                                              300 ml zonnebloemolie

1 ½ eetl. Citroensap                                                          Limoenolie

Grof zeezout en zwarte peper                                          Olijfolie met limoen

 

1. Spoel de bulgur goed in een zeef onder de koude kraan en doe hem in een kleine schaal. Overgiet met 75 ml koud water en roer er ½ theelepel zout door. Zet 30 minuten opzij tot de vloeistof is opgenomen en de bulgur nog steeds stevig is. Giet het teveel aan water eraf en laat de bulgur drogen voor u hem in een grote kom doet, samen met de overige ingredienten voor de tartaar, behalve het citroensap, en voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe. Vermeng alles goed en zet de kom afgedekt in de koelkast; Roer vlak voor het opdienen het citroensap erdoor.

2. Doe alle ingredienten voor de Salsa in een klein kommetje met wat versgemalen zwarte peper. Vermeng alles goed en zet opzij. 

3. Giet de aardperen af en dep ze goed droog met een schone theedoek. Giet de zonnebloemolie in een kleine sauteerpan en zet hem op hoog vuur. Voeg als de olie heet is de helft van de aardperenchips toe en bak de chips in 2 minuten goudbruin en krokant. Schep ze op een met keukenpapier beklede schaal, bestrooi ze licht met zout.

4. Zet voor het opdienen een kookring van 10 cm doorsnee en 3 cm diep in het midden op het midden van elk bord en vul hem met de tartaar. Haal de ring rustig weg zodat er een mooie ronde plak tartaar op het bord staat en schep de salsa erop (of ernaast). Leg wat aardperenchips op de tartaar, sprenkel er wat limoenolie over en dien op.

 

pastedGraphic.png