Watermeloentartaar

Voorgerecht

Watermeloentartaar

Ingrediënten (10 a 12 personen)

1,5 kg watermeloen (pitloos)
olijfolie
maldonzout

tomatenjam

1 ½ kg tomaten
3 tenen knoflook
75 gr olijfolie
75 gr boter
75 gr suiker
2 tl kaneel

feta

450 gr feta

coeur de boeuf

5 coeur de boeuf
olijfolie
balsamico

croutons

witbrood 

basilicum cress (basilicum is prima)

Bereiding

Watermeloen

Schil de watermeloen en snij in stukken. Vacumeer (niet nodig) de watermeloen en leg in koeling. Vlak voor het opdienen de meloen in tartaar snijden en op een zeef laten uitlekken. Breng op smaak met olijfolie en Maldonzout.(nee, puur laten)

Tomatenjam

Snij de tomaten in stukken. Snij de knoflook in dunne plakjes. Fruit de knoflook zachtjes goudbruin in olijfolie. Voeg de tomaten, boter, suiker en kaneel toe en laat zachtjes pruttelen tot jam consistentie. Breng de tomatenjam op smaak met zout en peper.

Feta

Dep de feta droog en hak tot een grof kruim.

Coeur de boeuf

Snij de coeur de boeuf in plakken van 1 cm. Marineer de plakken in olijfolie en balsamico.

Croutons

Snij de korsten van het brood en snij in dobbelstenen van 1 cm. Bak de croutons in olijfolie goudbruin en bestrooi met wat zout.

Eindbewerking en presentatie

Steek de coeur de boeuf uit met een ring van 8-10 cm. Smeer wat tomatenjam hierop. Leg de plak onder in de ring en duw hier 2 cm watermeloentartaar op. Strijk glad en verdeel een laagje feta hierop. Leg de torentjes midden op de borden en versier met croutons, basilicum (cress)