Ceviche van zeeduivel met broccoli en granaatappel

Voorgerecht

Ceviche van zeeduivel  met broccoli en granaatappel

 

Ingrediënten (4 personen)

Ceviche van zeeduivel

  • 1 rode grapefruit 
  • 1 granaatappel 
  • 2 limoenen 
  • 4 el olijfolie 
  • 300 g zeeduivelfilet 

Garnituur

  • 1 flinke stronk broccoli
  • 4 el Griekse yoghurt 
  • 0.5 bosje bieslook 
  • 50 g amandelschaafsel 

Extra nodig

  • plasticfolie 
  • keukenpapier 

 

Bereidingswijze

 

Ceviche van zeeduivel
Schil de grapefruit zo dik dat je ook het wit onder de schil mee snijdt. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Houd de partjes van de grapefruit apart van het sap. Halveer de granaatappel. Knijp de helften uit met de hand en houd het sap en pitjes apart. Rasp de helft van de limoenen en pers alle limoenen uit. Meng grapefruitsap, granaatappelsap, limoensap en -rasp en olijfolie en roer door elkaar.

Snijd de zeeduivel in flinterdunne plakken en leg ze naast elkaar op een groot bord of plateau. Schenk driekwart van de marinade over de plakjes zeeduivel. Dek af met plasticfolie en laat minstens 20 minuten marineren in de koelkast.
 

Broccoli
Haal mooie kleine roosjes van de stronk. Kook ze kort beetgaar in kokend water met zeezout, haal ze er direct uit en leg ze in ijskoud water. Laat ze uitlekken in vergiet en bewaar.

Amandelen
Verwarm de koekenpan en rooster het amandelschaafsel op laag vuur goudbruin.

Dressing
Snijd de bieslook in stukjes van 0,5 centimeter. Meng deze door de Griekse yoghurt en breng op smaak met een beetje zeezout en zwarte peper uit de molen.

Opmaak bord

Verdeel de roosjes broccoli over het hele oppervlakte van het bord en druppel er de dressing over. Leg de zeeduivelplakjes ‘speels’ over de groene kool. Verdeel de partjes grapefruit en granaatappelpitten over. Schep er toefjes yoghurt tussen en strooi er geroosterd amandelschaafsel over. Breng op smaak met een klein beetje zout en besprenkel met olijfolie.