Franse terrine van aardvruchten

Voorgerecht

Franse terrine van aardvruchten

Ingredièˆnten:

10 bospeentjes
1 grote winterpeen
10 groene asperges of 3 pastinaken maar liefst 5 schorseneren 1 middelgrote rettich
1 knolselderij
1 zoete aardappel
200 gr. Achterham
250 ml. room
4 druppels truffelolie
6 blaadjes gelatine
rucola
dille

Bereidingswijze

Kook de groente, behalve de winterpeen, beetgaar. Spoel snel koud.
Snij knolselderij, rettich en zoete aardappel in lange repen.
Schil de winterpeen en snij er met een dunschiller of mandoline, lange dunne plakken van. Kook deze beetgaar en spoel koud.
Verwarm de room en voeg er de in koud water geweekte gelatine aan toe. Roer tot de gelatine is opgelost.
Maal de ham fijn in een keukenmachine en voeg room, truffelolie, zout en peper toe: we hebben nu een farce.
Vet een cakevorm in met olie. Bekleed de vorm met plakken winterpeen.
Doe de farce in de vorm en leg de groente erop. Maak laagjes met farce en groente (N.B.: zorg dat de vorm zich goed vult met farce) en eindig met een laagje farce.

Zet minstens twee uur in de koelkast om op te stijven.
Stort de terrine en snij er voorzichtig plakken van. Serveer met een blaadje rucola en een takje dille.