Gefrituurde kip met sesam en honing, paksoi met sjalotjes en chilipeper

Voorgerecht

Gefrituurde kip met sesam en honing, paksoi met sjalotjes en chilipeper

 

pastedGraphic.png

 

Ingrediënten

  • stoommandje / stoompan

Gefrituurde kip:

  • 600 gr. kipfilet
  • 2 tl sesamolie
  • 2 el geraspte gemberwortel
  • 2 tl vijfkruidenpoeder
  • 6 el sojasaus
  • 4 el vloeibare honing
  • 4 el witte geroosterde sesamzaadjes
  • verse koriander
  • olie om te frituren
  • bloem

Ingrediënten paksoi:

  • arachideolie
  • 4 rode peper
  • (Aziatische) sjalotjes of rode uien, fijngesneden
  • 3 kleine stronkjes paksoi, doormidden gesneden
  • 1tl sesamolie
  • 11⁄2 el oestersaus + extra voor erbij
  • Gefrituurde uitjes

 

Bereiding gefrituurde kip:

Maak een papje van bloem, gember, vijfkruidenpoeder, sojasaus en honing. Doe de reepjes kipfilet erin. Haal met tang uit het papje en strooi wat sesamzaadjes over de kip en frituur goudbruin. 

Bereiding paksoi:

  1. Frituren:

Verhit de arachideolie in een wok tot 180C en frituur daarin de de rode pepers. ( Pas op kan spetteren omdat er vocht in de pepers zit).  De gesneden rode ui frituren in delen. Als het bijna bruin is met draadzeef uit olie halen. Ze garen nog na.Laat uitlekken op keukenpapier.

  1. Stomen:

Doe de stronkjes paksoi in de oven en stoom 3 à 4 minuten.

  1. Afmaken / opmaak:

Verdeel elke paksoy in 4 kwarten en leg 2 kwarten kruislings op het bord , waarbij het groene gedeelte gekruist ligt. Sprenkel er sesamolie en oestersaus  over( doe beide ingrediënten in een spuitzakje en meng goed ) en bestrooi de groente met de gefrituurde sjalotjes. Leg hier boven op de peper en leg de gefrituurde kip naast de paksoi en geef op de kip iets korianderblad mee.