Soufflé en Salade

Voorgerecht

Soufflé en Salade

INGREDIENTEN: 

Bereiding Soufflé: 

  • 100 g roomboter
  • 100 g bloem 
  • 600 ml melk 
  • 8 st eidooiers 
  • 8 st eiwitten 
  • 450 g oude geitenkaas, maak porties van 300 + 150 gram, geraspt 
  • Likje mosterd
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Smelt voor de roux de boter in een pan met dikke bodem. Laat de boter bruisen, maar
    voorkom dat hij bruin wordt. 
  3. Roer met een garde de bloem erdoor. 
  4. Giet beetje bij beetje de koude melk bij de roux, steeds wat meer als de vorige hoeveelheid
    is opgenomen. 
  5. Laat 2 à 3 min al roerend doorkoken op klein vuur tot de bloem gaar is. 
  6. Haal de pan van het vuur en laat wat afkoelen. 
  7. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. 
  8. Roer de 300 g geraspte kaas en een lik mosterd erdoor. 
  9. Roer de losgeklopte eidooiers er door. 
  10. Klop ondertussen de eiwitten stijf met een mespuntje zout en spatel 1/3 voorzichtig door het
    kaasmengsel. Voeg vervolgens de rest to en meng voorzichtig tot een geheel. 
  11. Vet de soufflévormpjes goed in met boter en giet het kaasmengsel erin. De vormpjes
    moeten minstens voor 3/4 gevuld zijn. 
  12. Snijd met een scherp mes een kruis in de bovenkant en strooi er een heel klein beetje
    geraspte kaas over. 
  13. Bak de soufflés in ca 20 min midden in de voorverwarmde oven.

Open nooit de ovendeur tijdens het bakken van de soufflés. Serveer direct!!!!! 

Salade en dressing: 

  • 100 g veldsla 
  • 5 el olijfolie 
  • 1 el citroensap 
  • 2 el vloeibare honing 
  • peper en zout
    Meng voor de dressing olijfolie, citroensap en honing in een ruime kom en maak op smaak met peper en zout. Voeg vlak voor de uitgifte de sla toe en meng.
    Plaats het soufflébakje liefst op een zwart langwerpig bord. Drapeer er wat toefjes veldsla omheen en druppel wat dressing over de sla.
  •