Misopeer met sesamijs en kokoskletskop
NagerechtMisopeer met sesamijs en kokoskletskop
INGREDIENTEN:
7 stevige handperen, geschild, klokhuis verwijderd, doormidden gesneden
70 g boter
100 g donkere basterdsuiker
130 ml room
50 g Japanse miso
Sesamijs
100 g geroosterd zwart sesamzaad + 40 gr extra
150 g fijne kristalsuiker
250 ml volle melk
500 ml slagroom
5 eierdooiers
garnituur
blauwe bessen
Kokoskletskop
1 citroen
kokosrasp
250 gr suiker
65 gr bloem
125 gr slagroom
250 gr slagroom (stijf geklopt)
hazelnoten of andere noten
BEREIDING:
Peren:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Smelt de boter in een steelpan op laagvuur, roer de basterdsuiker erdoor en laat in 10 min. een beetjekaramelliseren. Roer de room en de miso erdoor en laat zachtjes aan dekook komen. Haal de saus van het vuur. Vul een ovenschaal met de peren enschenk de saus erover. Zet de schaal 30 min. in de oven, keer de peren na15 min.
Sesamijs:
Doe 100gr sesamzaad en melk in de blender. Klop de eidooiers los in eenpan. Breng in andere pan melk , room en extra sesamzaad en suiker in eenpan tegen de kook aan en blijf roeren tot suiker is opgelost. Niet laten koken.Schep een lepel van de hete vloeistof bij de eidooiers , terwijl je met de gardeklopt tot vloeistof is gebonden, herhaal dit meerdere keren tot alle vloeistof isopgenomen. Gebruik de handmixer gedurende 10 à 15 minuten tot eengebonden saus ontstaat. Laat afkoelen en doe in ijsmachine.Na ca. 50 minheb je mooi ijs.
Kokoskletskop:
Rasp schil van citroen. Spatel suiker,citroenrasp, bloem en kokosrasp doorslagroom tot een glad beslag en strijk met paletmes uit op bakpapier en bakin 8 à 10 min. krokant op 190C
Hazelnoten
Hazelnoten licht roosteren en daarna crunchen
OPMAAK BORD:
Leg peer aan de zijkant, leg ijs op hazelnotencrunch toefje slagroom ernaasten op het ijs een stukje kletskop