Vispastei met garnalensaus

Voorgerecht

Vispastei met garnalensaus

INGREDIȈNTEN:
Vispastei (13 pers)

olijfolie

1kg witte visfilet
440 gr slagroom
2 el maizena
3 eieren (splitsen in eidooier en eiwit) 1/2 tl nootmuskaat

1 1/2 zout
2 el dille
takjes dille 

Garnalensaus 

50 garnalen boter

1 prei (alleen het witte in dunne ringen)

1 w. wortel ( in blokjes)
2 stengels bleekselderie (in plakjes)

laurierblaadje

tijm
2 fijn gehakte knoflook

1 tl venkelzaad
2 el tomatenpuree
2 el cognac
2 reepjes citroenschil

2 el slagroom
bakje hollandse garnalen 

BEREIDING:
Vispastei

Pureer vis en slagroom in keukenmachine. Doe in een grote kom en klop er maizena, eidooiers, zeezout, peper en dille door tot homogeen mengsel. Klop de eiwitten tot stijve pieken en spatel heel voorzichtig dit door mengsel.Smeer de bakjes licht in met olijfolie en vul met mengsel. 10 min laten rusten.Verwarm oven op 170 C en vul een bak met kokend water en zet de bakjes in de grote bak met water tot 3/4 van de bakjes met visvulling. Ca 30 min in de oven. Controleer met prikker. Deze moet er schoon uitkomen.

Garnalensaus

Pel de garnalen en bewaar de schalen en eventueel de koppen. Smelt wat boter en doe hier de koppen, schalen en hollandse garnalen in en bak zachtjes tot er een lichte oranje kleur ontstaat. Schep ze uit de pan en bewaar. Doe eventueel nog wat boter in de pan en doe prei, wortel, bleekselderie, laurier en tijm in de pan en bak 10 min tot alles mooi geel is. Doe tomatenpuree erbij en bak 1 min , dan cognac, citroenschil en 750cc water en breng aan de kook. Doe garnalenkoppen-scharen en hollandse garnalen erbij en kook rustig in tot 1/2. Giet door eeen zeef in een schone pan. Doe de grote garnalen in de vloeistof en gaar in ca 3 min.

OPMAAK BORD:

Keer de timbaaltjes rustig om en zet midden op voorverwarmd bord. Lepel wat saus over vispastei en leg 3 garnalen op of rond de pastei. Leg wat dille op pastei