Aardpeersoep met gefrituurde kappertjes en macadamia-crumble

Voorgerecht

Aardpeersoep met gefrituurde kappertjes en macadamia-crumble

INGREDIENTEN:

Aardperen, geschild 900 g
Ongezoete hazelnootdrink 300 ml
2 groentebouillonblokjes
zonnebloemolie
2 el kappertjes
1/3 tl nootmuskaat
4 el macadamianoten, geroosterd en fijngehakt 125 ml zure room
750 ml water

BEREIDING:

Breng in een ruime pan de aardperen, hazelnootdrink, nootmuskaat, bouillonblok- jes en het water aan de kook. Laat 20-30 minuten koken tot de aardperen gaar zijn. Pureer glad met de staafmixer, breng op smaak met peper en zout, en z.n. extra nootmuskaat. Laat z.n. nog iets inkoken.

Verhit de zonnebloemolie in een pannetje (tot ongeveer 180 graden) en frituur de kappertjes kort tot ze krokant zijn.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Rooster de macadamianoten kort, laat ze afkoelen en hak ze grof.

OPMAAK BORD/ KOM:

Schep de soep in bord of kom, en top op het laatste moment met de kappertjes, de room en de macadamiacrumble.