Salade met feta-balletjes, mandarijn en pistachenoten

Voorgerecht

Salade met feta-balletjes, mandarijn en pistachenoten

INGREDIENTEN:

100 g feta
100 g Griekse yoghurt
Chilivlokken
Za’atar
1 sjalot, in flinterdunne ringen gesneden
2 mandarijnen, dik geschild en in plakken Klein handje muntblaadjes, in fijne reepjes Granaatappelpitjes (1/2 granaatappel) Gemengde sla
Olijfolie, honing, witte wijnazijn, peper / zout 40 gram pistachenootjes, grof gehakt.

BEREIDING:

Meng de feta en yoghurt goed door elkaar met wat zout, schep in een zeef, zet boven een kom, laat 3 uur staan en zet daarna een nacht in de koelkast. Rol er kleine balletjes van en rol die door het mengsel van za’atar en chilivlokken en be- waar in de koelkast tot gebruik.

Maak een dressing van de azijn, olijfolie, honing, zout /peper.
Meng de sla, muntblaadjes en sjalotringen door elkaar, en garneer met de nootjes, fetaballetjes, granaatappelpitjes en mandarijnplakken, en besprenkel met de dressing.

OPMAAK BORD