Chocolade, mascarpone, limoen , fleur de sel

Nagerecht

Chocolade, mascarpone, limoen , fleur de sel

INGREDIËNTEN:

175 gr pure chocola, grof gehakt

50 gr boter in blokjes

95 gr suiker

4 eieren

400 gr half geslagen room

30 mililter water

 

5 blaadjes gelatine

3 eidooiers

90 gr suiker

250 gr mascarpone

350 gr room

75 gr water

2 el balsamicoazijn

300 gr amandelkoekjes

2 geraspte schil van (biologische) limoen

(eventueel ronde witte en melkchocoladeschijfjes)

partjes mandarijn

fleur de sel

 

BEREIDING:

Chocolade samen met boter au bain-marie smelten.

Klop de eieren luchtig. Klop de slagroom half stijf.Verhit suiker met water tot 121C en roer goed door elkaar. Klop de eieren er luchtig door en vervolgens het chocolade-boter mengsel erdoor. Verdeel de mousse in een schaal die bekleed is met bakpapier  of in 12 kleine vormpjes en zet 40 minuten in de vriezer. (Haal bijtijds uit de vriezer)

Mascarponecrême

Week de gelatineblaadjes enkele minuten in koud water. Klop in een mengkom de eidooiers luchtig. Verhit steelpan met water en suiker op 121C. en voeg dit bij de eidooiers. Doe de uitgeknepen gelatine erbij en klop dit tot lichaamstemperatuur is bereikt. Voeg de losgeklopte mascarpone toe en daarna de half opgeslagen room erdoor.Breng de crême op smaak met balsamicoazijn. Doe in een spuitzak met een mondje en leg in de koeling.Vergruis de koekjes met een pollepel.

 

OPMAAK BORD:

Leg in het midden van het bord de koekjes. Doe daar een mooie toef crême op.De uit de vriezer gehaalde mousse met cacaopoeder licht bestrooien en op de crême leggen. Werk af met citroenrasp en fleur de sel.Voor het kleurencontrast enkel epartjes mandarijn rond de mousse.