Chocolade, mascarpone, limoen , fleur de sel
NagerechtChocolade, mascarpone, limoen , fleur de sel
INGREDIËNTEN:
175 gr pure chocola, grof gehakt
50 gr boter in blokjes
95 gr suiker
4 eieren
400 gr half geslagen room
30 mililter water
5 blaadjes gelatine
3 eidooiers
90 gr suiker
250 gr mascarpone
350 gr room
75 gr water
2 el balsamicoazijn
300 gr amandelkoekjes
2 geraspte schil van (biologische) limoen
(eventueel ronde witte en melkchocoladeschijfjes)
partjes mandarijn
fleur de sel
BEREIDING:
Chocolade samen met boter au bain-marie smelten.
Klop de eieren luchtig. Klop de slagroom half stijf.Verhit suiker met water tot 121C en roer goed door elkaar. Klop de eieren er luchtig door en vervolgens het chocolade-boter mengsel erdoor. Verdeel de mousse in een schaal die bekleed is met bakpapier of in 12 kleine vormpjes en zet 40 minuten in de vriezer. (Haal bijtijds uit de vriezer)
Mascarponecrême
Week de gelatineblaadjes enkele minuten in koud water. Klop in een mengkom de eidooiers luchtig. Verhit steelpan met water en suiker op 121C. en voeg dit bij de eidooiers. Doe de uitgeknepen gelatine erbij en klop dit tot lichaamstemperatuur is bereikt. Voeg de losgeklopte mascarpone toe en daarna de half opgeslagen room erdoor.Breng de crême op smaak met balsamicoazijn. Doe in een spuitzak met een mondje en leg in de koeling.Vergruis de koekjes met een pollepel.
OPMAAK BORD:
Leg in het midden van het bord de koekjes. Doe daar een mooie toef crême op.De uit de vriezer gehaalde mousse met cacaopoeder licht bestrooien en op de crême leggen. Werk af met citroenrasp en fleur de sel.Voor het kleurencontrast enkel epartjes mandarijn rond de mousse.