Wentelteven met fruit en kruidnagel ijs

Nagerecht

Wentelteven met fruit en kruidnagel ijs

Benodigdheden:

Dikke boterhammen, ei, mango’s of perziken, rode wijn, citroensap, geleisuiker, kristalsuiker, boter, kruidnagels, kaneel, kaneelsuiker, steranijs

Voor 1 liter ijs: 5dl volle melk, 1 vanillepeul, 5 eierdooiers, 165 gr suiker,5dl room, kruidnagel poeder.

Voor de compote: schil en snij de mango’s in dobbelstenen en doe ze in een bak met geleisuiker en citroensap. Een beetje suiker erover, tijdje

laten staan. Daarna met wijn, kaneelstokje en steranijs langzaam koken tot de wijn is weg gekookt.

Haal de specerijen eruit, roer alles tot een massa en laat dit lekker inkoken tot een goede dikte.

Snij het brood in 2 cm dikke plakken en wentel ze even in een geklutst ei en een beetje melk.

Bak ze bruin in hete boter. Strooi er een beetje kaneelsuiker op.

Leg de compote op de teven en een bolletje kruidnagelijs ernaast