Meza Luna gevuld met zalm en basilicum

Voorgerecht

Meza Luna gevuld met zalm en basilicum

INGREDIËNTEN:

100 gr bloem

1 eieren

14 blaadjes basilicum

250 gr zalm

0,5 liter visbouillon (blokjes en 1 potje visfond)

 

1 stengels bleekselderie

1 kleine courgette

1 winterpeen

1 kleine venkelknol

2 el boter

1 dl room

1 el dille

2 el bieslook

paar saffraandraadjes

peper

 

BEREIDING:

Maak pastadeeg: bergje meel, kuiltje in het midden, eieren er in en langzaam de eieren door het meel kneden. Duurt ca. 10 minuten om elastisch deeg te maken. Doe de bal in plasticfolie en laat 1 uur rusten in koelkast Rol uit en maak met behulp van pastamachine zo dun mogelijke pasta.Haal uit de pasta vel een rond velletje mbv schoteltje en mes.Leg in het midden van het vel een stukje zalm met een blaadje basilicum. Kwast de randen met wat eigeel en vouw dicht en druk met vingers of vork de randen goed dicht. (Voorzichtig met dunne velletjes, ze zijn zo kapot)Zet een pan op met water voor bouillon en doe blokjes visbouillon en fond erbij en breng aan de kook. (mag hoog aan de smaak zijn). Leg de halve maantjes minuten in de kokende bouillon. Spoel daarna in koud water af. Leg op schaal maar zorg ervoor de de pakketjes elkaar niet raken, want anders plakken ze aan elkaar. gebruik plasticfolie als je gaat stapelen. Als de pakketjes afgekoeld zijn bestaat de mogelijkheid om de vorm wat bij te snijden zodat ze er mooier uit zien.

Groenten

Snij de groenten brunoise (mooie zeer kleine gelijkmatige blokjes)  en doe de groenten in de kokende bouillon. ( de courgette op het allerlaatst) en kook beetgaar en haal uit de bouillon.Doe vervolgens wat boiullon, saffraan, boter en de room in een pan en doe de groenten erbij en zorg voor een lobbige saus. (is het vocht te weing doe er dan wat bouillon bij). Aan het eind roer de groene kruiden erdoor.Doe de zalmpakketjes nogmaals 2 minuten in de kokende bouillon.

OPMAAK BORD:

Leg het pakketje op een klein diep bordje en lepel de groenten met saus er over heen.