Mihoen Pad Thai

Hoofdgerecht

 

 

Mihoen Pad Thai 

• 700g mihoen
• 6 el tamarinde pasta
• 6 el chilisaus
• 6 tl bruine suiker •
  • 4 sjalotjes
• 44 teentjes knoflook
• 4 stuks paksoi
• 6 bosuitjes

• rijstolie
• 400 g taugé
• zout
• versgemalen peper

Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de mihoen. Breng alvast een pan met 100 ml water aan de kook voor de saus.

De mihoen
Kook de mihoen in een pan met water gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Koud spoelen en laten uitlekken.
Pad Thai maken
Voeg de tamarinde pasta, chilisaus, sojasaus en bruine suiker toe aan de pan met 100 ml kokend water. Roer door tot de tamarinde pasta is opgelost. Pel en snipper de sjalotjes en pel en hak de knoflook grof. Was de paksoi, snijd het wit in kleine reepjes en snijd de groene bladeren ook in reepjes. Maak de bosui schoon door zand en worteltjes te verwijderen en snijd in stukje van circa 1 centimeter. Verhit olie in een wok en fruit hierin de sjalot en knoflook. Voeg de paksoi toe roerbak dit circa 3 minuten. Voeg de bosui en taugé toe. Voeg de mihoen en tamarinde saus toe. Roerbak dit alles nog circa 5 minuten.

Verpakt:
0.a. kroepoek, seroendeng, gebakken uitjes, zoet/zuur.
ajam
asam tamarinde
atjar tjampoer
babi
daikon
daun djeroek poeroet daun salam
djeruk perut
djinten
ketoembar
koenjit
kurkuma
lombok
rawits
sajoer
sereh
seroendeng
telor
trassi
kip
tamarinde pasta
zoet/zuur
varken
rettich/rammenas
limoenblad
laurierblad
limoenblaadjes
komijnzaad
gemalen korianderzaad geelwortel
geelwortel
rode peper
kleine rode pepers groentegerecht
citroengras stengels
gemalen pinda
eieren
gefermenteerde garnalenpasta