Pittige Indische gehaktballetjes

Hoofdgerecht

Pittige Indische gehaktballetjes

• 6 bosuien
• 4 rode pepers
• 1.5 ei
• 6 el maïzena
• 750 g half-om-halfgehakt
• 3 uien 3 teentjes knoflook

150 ml ketjap manis

7 el oestersaus

3 tl sambal
1.5 el bruine suiker

1.5 el witte wijnazijn 

Bereidingswijze
Snijd de lomboks en bosuien in grove stukken en
keukenmachine. Meng de bosuien, de rode pepers, het ei en de maïzena door het gehakt en kneed goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Rol balletjes van het gehakt.
Verhit een scheut olie in een pan en bak de balletjes rondom bruin. Pel de uien en knoflook en snipper ze fijn. Voeg de ui en de knoflook toe en bak tot de uien glazig zijn. Voeg de ketjap, oestersaus, sambal, bruine suiker en de azijn toe en gaar de gehaktballetjes. Laat de saus op zacht vuur inkoken in circa 20 minuten.
Serveren
Serveer de Indische gehaktballetjes met rijst en groenten.