Kalfslever, kreeft en hetebliksemcrème

Voorgerecht

Kalfslever, kreeft en hetebliksemcrème

Benodigdheden:

Een kreeft, bloedworst, kalfslever, appel, ui, goudrenetten, kippenfond,

olijfolie, bouquet van kruiden, kruidnagelkopjes, zout en peper

Snij een grote ui fijn en fruit hem aan. Doe er 2 geschilde goudrenetten bij,

een grote aardappel en 2 kruidnagelen. Voeg 2 dl blanke kippenfond en 2 dl

warm water toe. Deksel erop en goed garen. Maak de saus glad in de keukenmachine. Monteren met olijfolie tot een gladde crème.

Kook de kreeft zeer kort met zout, peper en kruidenbouquet (peterselie, thijm, laurier).

Snij blokjes van de bloedworst en een appel, bak deze samen met de kalfslever.

Leg de kreeft, lever, bloedworst en appel op een bord en geef er ruim de crème bij