Rendang van oma Ita

Hoofdgerecht

Rendang van oma Ita

Ingredienten

Ingredienten
• 1 steranijs
• 1 l kokosmelk
• 6 sjalotten
• 3 teentjes knoflook
• 5 lomboks (rode pepers)
• 3 cm gember
• 2 cm laos
• 3 cm koenjitwortel

• 1 kruidnagel
• 1 tl djinten
• · 4 tl ketoembar
• · 1 serehstengel
• · 2 daun djeruk purut
• · 1 kg rundvlees
• · 0.5 tl asem tamarinde •

· 250 g kokosrasp

Bereidingswijze
Stap 1 Kook de steranijs circa 10 minuten in een laagje kokosmelk, zodat de steranijs bedekt is.

Stap 2
Pel de sjalotjes en knoflook en schil de gember en koenjit en snijd de sjalotjes, knoflook, gember, koenjit, laos en lomboks in stukjes.

Stap 3
Stamp de kruidnagel fijn in een vijzel en verwijder de steranijs uit de kokosmelk.
Stap 4
Maal de sjalotjes, knoflook, gember, koenjit, laos, lomboks, kruidnagel, djinten, ketoembar en kokosmelk fijn in de keukenmachine.
Stap 5
Verhit een pan met olie en fruit het kruidenmengsel. Kneus vervolgens de sereh, leg er een knoop in en snijd de uiteinden eraf.
Stap 6
Voeg de sereh en de limoenbladeren toe. Zodra de geuren vrijkomen voeg je de resterende kokosmelk toe. Laat circa 10 minuten sudderen totdat de kokosmelk is ingedikt.
Stap 7
Snijd ondertussen het rundvlees in stukken en voeg toe aan de pan. Voeg daarna de tamarinde toe. Laat het geheel circa 3 tot 4 uur sudderen tot het vlees mals is.