Saté van geit met pindasaus

Voorgerecht

Saté van geit met pindasaus 

 Ingredienten

 Pindasaus 
• 600 g kipfilet of geit
• 1 limoen
• 150 ml ketjap manis
• 3 tl sambal
• 30 ml rijstolie
Gemarineerde geitensatè
• 7 el pindakaas
• 225 ml water
• 1,5 tl sambal
• 1.5 el bruine suiker
• 3 el ketjap manis
• 1 limoen 

  Laat de satéprikkers weken in een glas met water. • Snijd de kipfilet in blokjes van circa 2 centimeter. • Meng in een kom de kipfilet, het sap van de limoen, ketjap manis, sambal en de rijstolie en laat de kipfilet minstens 10 minuten marineren. • Rijg de kipfiletblokjes aan de satéprikkers. • Verwarm de grillpan en gril de saté in circa 8 minuten rondom goudbruin en gaar.
Pindasaus
• Meng pindakaas, water, sambal, bruine suiker, ketjap en het sap van de limoen in een pan. Breng al roerende aan de kook tot er een saus ontstaat
• Voeg eventueel wat extra water toe als de pindasaus te dik is.