Indische pindasoep

Voorgerecht

 

 400 g pinda's (gepeld en zonder vlies)
• zonnebloemolie
• 2ui
• 4 teentjes knoflook
• 2 serehstengel s
• 4cm gember
• 400 g kipfilet
• 2 tl koenjit
• 200 ml kokosmelk
• 1000 ml gevogelte bouillon

Vulling

• 2lente-ui

• 2 oranje paprika

• 2 rode peper
• 100 g taugé • 2 limoenen

Maal de pinda’s fijn in de keukenmachine. Voeg een scheutje olie toe tot er een gladde pasta is ontstaan. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Kneus de serehstengel en schil de gember. Snijd de kipfilet in stukjes van circa 2 centimeter. Verhit een scheutje olie in een diepe pan. Fruit de ui, gember, knoflook en serehstengel. Voeg koenjit en de kip toe en bak 2 minuten mee. Voeg de pindapasta toe en blus af met kokosmelk en bouillon. Breng al roerende aan de kook maar kook niet door. Breng de soep op smaak met een beetje zout en peper.
Vulling
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Snijd de peper en lente-ui in dunne ringen.
Serveer
Verdeel de soep over de borden en verdeel de paprika, lente-ui en de taugé erover. Snijd de limoen in parten en serveer bij de soep.