Lamsrack met fenegriekkaas en quinoa.

Hoofdgerecht

 

Lamsrack met fenegriekkaas en quinoa.

Ingrediënten


1 Hollandse lamsrack (8 ribben, ca. 900 g)
50 g fenegriekkaas, grof geraspt
8 takjes krulpeterselie, gehakt
200 g Nederlandse quinoa
200 g cherrytomaten, gesneden
8 radijzen, gesneden
4 el volle yoghurt
Blikje kikkererwten


Bereidingswijze


Snijd het bovenste vet van de lamsrack. Laat het vlees 30 minuten op keukentemperatuur komen.
Verhit de boter in een koekenpan en braad hierin in 10 minuten het vlees rondom bruin. Arroseer regelmatig zodat ook de delen die de pan niet raken mooi bruin worden. Neem uit de pan en laat even rusten op een bakplaat.
Meng de kaas met de helft van de peterselie en verdeel dit over het vlees. Zet het vlees circa 10 minuten in een oven van 180°C. Laat het vlees daarna nog 10 minuten rusten.
Kook intussen de quinoa in circa 12 minuten gaar. Giet af en meng met de tomaat, radijs en de rest van de peterselie. Breng op smaak de yoghurt en naar smaak zout. Snijd de ribben los (per 1 of 2) en serveer met de quinoa.
Dep de kikkererwten droog met keukenpapier. Leg ze op een bakplaat. Bestrooi met peper en zout en wat gedroogde kruiden. ( naar eigen inzicht).Wat ze af in de oven tot ze krokant zijn.

Opmaak